Parcul Floreasca

Până acum câţiva ani acest parc nu prea era căutat de părinţi şi nici de copii deoarece nu existau decât 2 locuri de joacă şi alea cu leagăne vechi şi de multe ori rupte, iar iluminatul public încă nu se inventase pentru acest colţ de Bucureşti.


Prin 2003, deoarece urmau alegeri acest parc amenajat. Aleile au fost pietruite şi luminate, s-a făcut un nou loc de joacă pentru copii în mijlocul parcului, un teren de minigolf şi un ţarc pentru câini. În schimb vechile locuri de joacă au fost lăsate în paragină. O dovadă o reprezintă toboganul de mai jos care a fost bucuria multor generaţii de copii. Toboganul asta cred că are aceeşi vârstă ca şi parcul adică 50-60 de ani şi nu m+ar mira să fi fost chiar declarat monument. Cu toate astea în ultimii 30 de ani nu a fost niciodată reparat sau consolidat.

După cum se vede în unele locuri a ieşit la iveală fierul-beton.

Din păcate în lipsa unor reparaţii capitale acest tobogan a devinit un real pericol atât pentru copii care încă se mai joacă pe el cât şi pentru cei care trec întâmplător pe acolo. Dar probabil că în lipsa unei tragedii petrecute aici domnul Primar General Op(ă)rescu e prea preocupat să se gândească la campania electorală prezidenţială.

6 thoughts on “Parcul Floreasca

 1. cdmitroi

  septembrie 17, 2009 at 8:39pm

  mai e o mantzucarie identica in Balta Alba si e in aceeasi situatie. Ce ar fi sa facem o claca sa il renovam noi? Nu e mare lucru

 2. Lutyk

  septembrie 19, 2009 at 8:51am

  Nu cred ca e prea greu si nici exacerat de scump. problema e ca nu cred ca iti va da cineva autorizatiile necasare. E un bun public si trebuie facuta licitatie pentru reparare de catre primaria generala.

 3. […] – continuare Posted on 07/10/2009 by Lutyk Dacă în postul trecut am vorbit doar de toboganul de piatră din parcul Floreasca acum am să vorbesc şi de restul parcului. Fosta groapă de gunoi Floreasca […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.